5D-LAB.NL
MENU

Runners Knee

Een Runners Knee is een hardnekkige blessure die je voelt aan de buitenkant van de knie en die in eerste instantie optreedt bij het hardlopen. Maar daarna vaak ook bij andere bewegingen waarbij je je knie buigt. Je ziet dat knieblessures het meeste voorkomen bij hardloopprofielen met een relatief korte stap, zoals de Quick Stepper en de Constant Glider

De oplossing op de korte termijn is rust i.c.m. fysiotherapie. Bij voorkeur bij een hardloopspecialist. Zoek je een hardloopspecialist in jouw regio? Kijk dan op onze partnerpagina!

Vaak ben je met een maand, waaronder twee weken totale rust weer redelijk op de weg terug. Maar daarmee is de oorzaak van de blessure natuurlijk niet weg en lig je waarschijnlijk in de komende jaren wederom op de behandelbank. Je wilt daarnaast dus een oplossing voor de lange termijn, dus inzicht in de oorzaak van jouw blessure.

De oorzaak zit hem meestal in (een combinatie van) bouw (bv x-benen of o-benen), te weinig core kracht/stabiliteit en/of looptechniek. Dat laatste is vooral het geval bij haklanders.

Als je wilt weten waar het aan ligt, zul je dus tenminste twee van de drie willen meten d.m.v. een klinische loopanalyse (meten we bouw van de heup, knie en enkel) of een running performance test (meten we de looptechniek). Die voeren we allebei uit tijdens een afspraak voor een loopanalyse in ons 5D-LAB.

Wil je achter de oorzaak komen en waar je aan kunt werken om een herhaling te voorkomen? Plan dan nu een afspraak in voor een High Tech Loopanalyse in ons 5D-LAB via www.5D-LAB.nl/afspraak!

Je kunt natuurlijk ook direct een afspraak maken voor onze 5D-LAB Fysiotherapie!